Δελτίο Τύπου για χωροταξική αλλαγή ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στη Λέσβο

Στις 23 και 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση του Πολίτη με Διαφάνεια σε μια «έξυπνη πόλη».

Από την ΠΕΔ Β.Αιγαίου συμμετείχε ο κ. Πατερέλλης Παντελής Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Το Συνέδριο είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς ασχολήθηκε με θέματα νέων τεχνολογιών και πως αυτές μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των πολιτών και την παροχή υπηρεσιών σε μια «έξυπνη πόλη». Όλα αυτά σε σχέση με την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, στην οποία θα υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις για τους Δήμους στον τομέα αυτό.

Παρουσιάστηκαν πετυχημένα παραδείγματα από πόλεις της Ελλάδας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκπροσώπου της Βαρκελώνης, που περιέγραψε την εμπειρία της πόλης από την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ.Πατερέλλης πραγματοποίησε γόνιμη συνάντηση με το βουλευτή κ. Βιρβιδάκη, τέως Δήμαρχο Χανίων και τωρινό Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, που εισηγείται τις τροποποιήσεις στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Ο κ. Βιρβιδάκης επιβεβαίωσε την κατάθεση νομοσχεδίου εντός της τρέχουσας εβδομάδας που θα ρυθμίζει – βελτιώνει σημεία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενώ εάν ψηφιστεί θα ακολουθήσει τροπολογία στην οποία θα περιλαμβάνεται το νέο χωροταξικό της Λέσβου.

Ο Αντιπρόεδρος του

Διοικητικού Συμβουλίου

της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Πατερέλλης Παντελής

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

 

Ενότητα: